Izvor: Tanjug
02.01.2023 u 08:21
0

DRAMA KOD AUSTRALIJSKE OBALE: Stotine putnika kruzera zarobljeno zbog mikroorganizama sa trupa broda

 Stotine putnika zarobljeno je na kruzeru Viking Orion kod australijske obale, nakon što su na njegovom trupu pronađeni potencijalno štetni mikroorganizmi, zbog čega mu je zabranjeno da pristane. 

Kruzeru je navodno odbijena dozvola da pristane u Adelejdu nakon što su vlasti otkrile „bioful“ – akumulaciju mikroorganizama, biljaka, algi ili malih životinja.
Australijski zvaničnici su saopštili da brodski trup mora da bude očišćen pre nego što uđe u zemlju, pošto može preneti invanzivne vrste u stanište koje im nije prirodno.
Brod navodno nije dobio dozvolu da pristane ni u Krajstčerču, Danedinu i Hobartu na Novom Zelandu.
Jedan putnik napisao je na Tviteru da je više od 800 ljudi ukrcano na brod, i da su mnogi od njih uznemireni i ljuti zbog nemara kompanije.
Brod koji ima 14 spratova i može da preveze 930 osoba, napravljen 2018, navodno se usidrio oko 27 kilometara od obale, dok traje čišćenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter