Izvor: tanjug
14.08.2021 u 16:30
0

DRAMA U AVGANISTANU: Češka hitno evakuisala diplomate

Ministar spoljnih poslova Jakub Kulhanek potvrdio je da je Češka danas evakuisala dvojicu svojih diplomata iz ambasade u Kabulu zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Avganistanu.

-Doneo sam odluku o trenutnoj evakuaciji naših diplomata sa međunarodnog aerodroma u Kabulu- saopštio je Kulhanek. 

VAŽNO:

KORONA PRESEK: Ovo su najnovije cifre

VULIN PORUČIO IZ DRVARA: Dok predsednik Vučić vodi Srbiju pomoć Srbima neće izostati (VIDEO)

ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS OBILAZI GRADILIŠTE NOVE KOVID BOLNICE U NOVOM SADU

AMSS: Danas se očekuje pojačan saobraćaj i zadržavanja na graničnim prelazima!

Avganistanski predsednik Ašraf Gani održao je danas hitne razgovore sa lokalnim liderima i međunarodnim partnerima dok su se talibanski pobunjenici približavali prestonici, nakon što su u petak zauzeli Pul-e-Alam, glavni grad provincije Logar, udaljen svega 80 kilometara od Kabula.

Talibani sada kontrolišu 19 od 34 avganistanske provincije, dok vlada u Kabulu, koju podržava Zapad, pod svojom kontrolom ima nekoliko provincija u centralnom delu i na istoku, kao i gradove Kabul i Mazar-e-Šarif.

PROČITAJTE JOŠ:

DESANT NA DRVAR: Ministri Vulin i Lukač na paraglajding takmičenju

TRAGEDIJA U TURSKOJ: Srušio se vatrogasni avion, nema preživelih! (VIDEO)

KON poručuje: Neophodno ponovo razmatranje POOŠTRAVANJA MERA!

EPIDEMILOŠKA SITUACIJA U CRNOJ GORI: Još 354 zaraženih, nema preminulih!

Dok pobunjeničke snage talibana napreduju širom Avganistana i približavaju se glavnom gradu, diplomate ubrzano napuštaju Kabul.

U Avganistan je stigao kontingent od oko 3.000 američkih vojnika sa zadatkom da se pomogne i obezbedi siguran odlazak diplomatskog kora i Avganistanaca, saradnika stranih misija, a brojne države preduzimaju sve mere da što pre evakuišu svoje građane. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter