Izvor: Kurir.rs
03.06.2023 u 07:31
0

SMRT U DELIĆU SEKUNDE: Dron snimio parališuću scenu u Bahmutu, Ukrajinci primetili kolonu ruskih vozila (VIDEO)

Na snimku koji je objavljen na Telegramu vidi se Prigožin, okružen sa pripadnicima Vagnera, kako drži rusku zastavu sa ispisanim datumom.

Ukrajinske snage uništile su ruska vozila na ulicama razorenog grada Bahmuta.

ZELENSKI UZ VAPAJ: „Bahmut sada izgleda poput Hirošime“

Na snimku koji je zabeležio ukrajinski izviđački dron vide se dva zapaljena vozila koja su navodno pripadala ruskim snagama.

– Pripadnici 93. oklopne mehanizovane brigade primetli su vozila ruskih okupatorskih snaga kako prevoze gorivo i vojnike u Bahmutu. Cisterna i vozilo koje je prevozilo vojno osoblje uništeni su u artiljerijskom napadu – navode ukrajinski mediji.

Za sada nije poznato kad je tačno nastao snimak.

Na snimku se međutim odlično vidi i na šta liči Bahmut koji je bio poprište najkrvavije bitke od početka sukoba u Ukrajini. Grad u kome je pre rata živelo oko 80.000 stanovnika je skoro ceo sravljen sa zemljom.

Jevgenij Prigožin, osnivač privatne ruske vojne kompanije PMC Vagner, proglasio je 20. maja pobedu u Bahmutu.

– 20. maja 2023, tačno u 12 sati, zauzeli smo poslednje uporište neprijatelja, višespratnicu „Avion“ – navodi Prigožin.

Bahmut se inače nalazi u blizini DNR severno od velikog grada Gorlovke. Važan je za snabdevanje ukrajinskih snaga u celom Donbasu. Bitka za Bahmut počela je zvanično 8. oktobra 2022. godine.

Borba je prema navodima ruskih medija trajala 224 dana dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter