Izvor: Tanjug
29.01.2023 u 07:31
0

TRI OSOBE POGINULE, NAJMANJE 300 RANJENIH: Snažan zemljotres pogodio Iran (FOTO)

U zemljotresu koji je danas pogodio granični region Turske i Irana poginule su najmanje tri osobe, a 300 ljudi je povređeno, prenose iranski mediji.

SRUŠIO SE HELIKOPTER KOJI SE KORISTI ZA PREVOZ PUTINA: Letelica pala u blizini Moskve prilikom sletanja (FOTO)

Najnovije podatke o stradalima saopštili su zvaničnici hitnih službi u gradu Hoj, koji je najteže pogođen.

Jačina potresa u epicentru je iznosila 5,9 stepeni Rihtera.

Došlo je i do nestanka struje u pojedinim područjima, a situaciju za ugroženo stanovništvo otežavaju izuzetno niske temperature.

U saopštenju iranske službe za vanredne situacije navodi se da su spasilačke ekipe poslate na područje u iranskoj provinciji Zapadni Azerbejdžan i da su sve ekipe lokalnih bolnica stavljene u stanje pripravnosti.

Prema izveštaju lokalnih zvaničnika i medija, zemljotres visokog intenziteta, kao i naknadni slabiji potresi, osetili su se u više gradova, uključujući Urmiju, glavni i najveći grad provincije, prenosi TRT.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter