Izvor: Kurir.rs
17.03.2023 u 18:25
1

BELA KUĆA IZDALA ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Bajden pozvao Kongres da regulatorima banaka da veća ovlašćenja!

FDIC treba da zabrani šefovima propalih banaka dalje učešće u bankarskom sektoru kada njihova banka ode u stečaj i da kazni menadžere takvih banaka, zaključuje se u drugom saopštenju.

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je danas američki Kongres da regulatorima banaka da veća ovlašćenja nad bankarskim sektorom, što između ostalog podrazumeva veće kazne za šefove propalih banaka.

BAJDEN SE NADA: Očekuje da će uskoro razgovarati sa kineskim predsednikom

„Niko nije iznad zakona“, naveo je Bajden u saopštenju Bele kuće, dodavši da je „pojačavanje odgovornosti“ važno i da predstavlja prevenciju lošeg upravljanja u budućnosti.

Kompanija za federalno osiguranje depozita (FDIC) treba da ima veća ovlašćenja Kongresa za potraživanje nadoknade od šefova propalih banaka kao što su Banka silicijumske doline i Signačer banka, dodaje se u drugom današnjem saopštenju Bele kuće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BELA KUĆA IZDALA ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Bajden pozvao Kongres da regulatorima banaka da veća ovlašćenja!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter