Izvor: BSC Happy portal
11.01.2023 u 16:12
0

EKSKLUZIVNO KAKO SAZNAJE BSC HAPPY PORTAL: Derek Šole miri Rijad i Vašington preko Dubaija

Američki izaslanik Derek Šole do Balkana stigao preko Dubaija gde je bio po zadatku savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena

Derek Šole je pre dolaska na Balkan posetio Dubaji kako bi pronašao dogovor sa ovom Zalivskom zemljom, saznaje BSC Happy portal. Naime, Šole je dobio zadatak od savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena da napravi dogovor sa UAE tako što bi SAD ukinule sankcije za četiri kompanije iz te države koje su bile uvedene zato što su omogućile da prodaju iranske petrohemijske proizvode i naftne derivate kupcima u istočnoj Aziji. Zauzvrat, od Dubaija se traži da posreduje između Rijada i Vašingtona kako bi se odnosi ove dve države normalizovale, nakon loših tonova koji su se čuli za vreme posete američkog predsednika SAD Džoa Bajdena Rijadu.
Ministarstvo finansija SAD je saopštilo da je sankcionisalo 13 firmi iz UAE, Hong Konga i Kine koje su, kako navodi, omogućile prodaju iranskih petrohemijskih proizvoda i naftnih derivata vrednih više stotina miliona dolara kupcima u istočnoj Aziji, a u ime iranskih kompanija koje su pod američkim sankcijama, uključujući Nacionalnu iransku naftnu kompaniju i „Trilijans petrokemikal“. Zadatak Šolea je veoma važan za Vašington i taj zadatak mu je dat jer u njega Saliven ima veliko poverenje.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter