Izvor: TANJUG
05.06.2022 u 13:59
0

EKSPLOZIJA RUDNIKA U KOLUMBIJI: Poginulo 9 rudara

Devet rudara je poginulo, a šest je ostalo zarobljeno pod zemljom nakon eksplozije u rudniku uglja u Kolumbiji, saopštila je danas Nacionalna agencija za rudarstvo (ANM).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Eksplozija koja se dogodila u prošsli ponedeljak u blizini severnog grada El Zulije izazvana je nagomilavanjem gasa usled čega je došlo do požara i urušavanja tunela, u kojem su rudari ostali u zamci, rekli su zvaničnici. 

Preživeli rudari su šest dana zarobljeni pod zemljom.

Porodice su očajnički čekale vesti dok se spasilački napori nastavljaju.

Spasilački rad je prvobitno bio otežan nagomilavanjem gasa, kao i jakim kišama, ali oko 70 spasilaca sada radi neprekidno kako bi pronašli preostale rudare.

Za razliku od mnogih kolumbijskih rudnika, ovaj je radio legalno.

ISTORIJSKI PAD KUPOVINE OSNOVNIH NAMIRNICA: Nemci štede na hrani!

Bio je zatvoren 2021. godine zbog visoke koncentracije gasova, ali je dobio zeleno svetlo da se ponovo otvori 19. maja, rekao je regionalni sekretar za rudarstvo DŽon Olivares.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter