Izvor:
30.12.2022 u 16:10
0

ENGLEZI U NEVIĐENOJ PANICI: Ako Škotska postane nezavisna, Putin će u Edinburgu uspostaviti kontrolu

London u panici neće dozvoliti nikako Škotskoj da se otcepi od Ujedinjenog Kraljevstva kako Kremlj ne bi na posredan način preuzeo kormilo u Edinburgu

Škotska nezavisnost dramatično bi ugrozila bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva, dok bi Vladimir Putin mogao da pokuša da uspostavi kontrolu nad Škotskom, rekao je spoljnopolitički stručnjak Azim Ibrahim za britanski list Ekspres.

„Nezavisnost Škotske bi Ujedinjeno Kraljevstvo dovela u veoma bizarnu i opasnu situaciju, dok bi, u trenutnom ekonomskom okruženju, nezavisna Škotska doživela ekonomski šok, pošto bi se suočila sa ogromnim deficitom“, navodi list.

VRHOVNI SUD BRITANIJE DONEO ODLUKU: Škotska nema pravo na referendum o nezavisnosti bez odobrenja Londona!

„Kompanije će se sigurno iseliti. Škotska, Edinburg pre svega, je jedan od lidera u sektoru osiguranja, a većina tih preduzeća je već rekla da će morati da ode (ukoliko Škotska postane nezavisna), stavljajući je u veoma ekonomski ranjivu poziciju“, napominje Ekspres i dodaje „a kada ste ekonomski ranjivi, ljudi poput Putina će doći da pokušaju da spasu Škotsku u nadi da će pokušati da dobiju neku vrstu usluge. Ovo bi drastično ugrozilo bezbednost ostatka Ujedinjenog Kraljevstva“, zaključuje dnevnik.

Britanska vlada upozorila je prošlog meseca da bi škotska nezavisnost mogla da ima negativne posledice na bezbednost cele države, ali i na bezbednost čitavog NATO saveza. Škotska zauzima „centralno mesto u britanskim vojnim kapacitetima“, rekao je predsednik odbora britanskog parlamenta za škotska pitanja Pit Višhart. On je rekao da bezbednost severnog Atlantika i zemalja u okruženju „u modernim vremenima nikada nije bila toliko važna“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter