Izvor: TANJUG
14.10.2022 u 13:05
0

ERDOGAN I PUTIN SKLOPILI DOGOVOR: Turski predsednik naložio izgradnju gasnog čvorišta za ruski gas

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan naložio je ministarstvu energetike da zapocne sa izgradnjom gasnog čvorišta u Turskoj nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, javljaju danas turski mediji na koje se poziva Rojters.

Erdogan je dodao da će obe zemlje odmah početi da rade na Putinovom predlogu da se ruski gas transportuje u Evropu i da neće biti čekanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Putin je rekao juče na sastanku sa Erdoganom da je Turska najpouzdanija ruta za isporuke gasa Evropskoj uniji i predložio izgradnju gasnog čvorišta u toj zemlji.

Tokom rada čvorišta, koje bismo mogli zajedno da izgradimo, ono bi, naravno, bilo i platforma ne samo za trgovanje gasom, već i za utvrđivanje cene, što je veoma važno pitanje – pitanje cene“, rekao je Putin.

Dodao je da su „ove cene danas izuzetno visoke“ i da bi lako mogli da ih usmere „na normalan tržišni nivo, bez ikakvih političkih prizvuka“.

Putin je prethodno u sredu nagovestio da bi Rusija mogla da napravi veliko gasno čvorište u Turskoj preusmeravanjem isporuka koje su namenjene gasovodima Severni tok ispod Baltičkog mora, koji su oštećeni u eksplozijama prošlog meseca.

RAZGOVOR PUTINA I ERDOGANA U ČETIRI OKA: Hitno razmotriti mogućnost uspostavljanja gasnog haba u Turskoj

Švedske i danske vlasti istražuju te eksplozije kao akte sabotaže, ali još nisu saopštile ko po njihovom mišljenju stoji iza njih.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter