Izvor: Sputnjik
20.09.2022 u 09:35
0

ERDOGAN O UČEŠĆU NA SAMITU ŠOS: Neću polagati račune Briselu!

Ankara nema nameru da polaže račune Evropskoj uniji za učešće na samitu Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Samarkandu, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

ERDOGAN O SUKOBU U UKRAJINI: Putin je „demonstrirao da nastoji da se ovo završi što je pre moguće“

– Evropska unija će nas zadržavati 52 godine, neće nam dozvoliti da joj se približimo, a onda će nas pitati: ‘Zašto se on sastao sa ovom zemljom, zašto se sastao sa onom?’ Razgovaraću. U trenutku dok pregovaramo mi nismo potčinjeni Evropskoj uniji – rekao je turski predsednik televiziji Pi-Bi-Es. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Lider Turske je naveo da se sastaje sa liderima svih država sveta, između ostalog sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i kineskim predsednikom Si Đinpingom.

– Razgovaram sa svim zemljama, jer smo svi deo ovog sveta – dodao je on. 

Pritom, Erdogan je podsetio da mu tokom sastanaka sa evropskim liderima niko nije postavljao slična pitanja i izrazio je spremnost da sa njima razgovara na isti način kao sa članovima ŠOS-a.

Turski predsednik je izrazio želju da naredne godine Turska postane punopravna članica Šangajske organizacije za saradnju.

Samit Šangajske organizacije za saradnju je održan u Samarkandu u Uzbekistanu 15-16. septembra i na sastancima je potpisano 44 dokumenta.

ŠOS je međunarodna organizacija osnovana 2001. godine. Organizaciju čine: Rusija ,Indija, Kazahstan, Kina, Kirgizija, Tadžikistan, Pakistan i Uzbekistan. Zemlje posmatrači su Avganistan i Mongolija pokrenut je postupak da se primi Belorusija, a zemlje partneri su Azerbejdžan, Jermenija, Kambodža, Nepal, Turska i Šri Lanka i Iran.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter