Izvor: BSC Happy
06.03.2023 u 21:41
0

ERDOGANA ŠALJEMO U PENZIJU: Turska opozicija obećava

Turska opozicija je pronašla zajedničkog kandidata koji će na predsedničkim izborima biti, bar kako oni navode, onaj koji će odsvirati kraj karijere Redžepu Tajipu Erdoganu

Opozicija u Turskoj je dugo tražila kandidata koji bi mogao da ih vodi. Zemljotres koji je zadesio tu zemlju umnogome je povećao nezadovoljstvo građana koje se samo nagomilalo na već nataloženo nezadovoljstvo prouzrokovano infalcijom i padom životnog standarda u toj zemlji.

Ime lidera opozicije je Kemal Kiličdaroglu, ekonomista i lider Republikanske narodne partije. On će se na izborima zakazanim za 14. maj naći kao protivkandidat aktuelnom predsedniku Erdoganu.

AKO ERDOGAN IZGUBI IZBORE, EVO KO ĆE BITI U VRHU VLASTI TURSKE: Opozicija dogovorila izvršne potpredsednike u slučaju pobede!

Nazivan i „birokrata godine“, rođen 1948. godine u Anadoliji, diplomirani ekonomista, vrlo mlad radio u Ministarstvu finansija Turske a od 1999. se nalazi u penziji, danas, taj čovek je jedini koji će pokušati da sa vlasti isprati već dve decenije aktuelnog Erdogana, koji je izmenom Ustava zemlje koju vodi, pokušao da na vlasti ostane doživotno, međutim, opozicija u Turskoj tvrdi da će Kemal odsvirati kraj „doživotnom predsedniku“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter