Izvor: Tanjug
11.03.2023 u 10:06
0

ERUPTIRAO VULKAN: Stub vrelog dima u visini od 7 km

Vulkan Merapi u Indoneziji aktivirao se danas i izbacio u atmosferu stub vrelog dima od približno sedam kilometara navodi se u saopštenju državne Agencije za upravljanje katastrofama.

Vulkan koji se nalazi u indonezijskom regionu Jogjakarta eruptirao je oko 12 časova po lokalnom vremenu (05:00 GMT) i izbacio potok lave dug oko 1,5 kilometar, saopštila je lokalna vlast, prenosi Rojters.

Stanovnici obližnje zajednice upozoreni su da obustave sve aktivnosti u opasnim zonama i da se kreću u radijusu od tri do sedam kilometrima od kratera, navodi se u saopštenju.

TRI GODINE OD PROGLAŠENJA GLOBALNE PANDEMIJE KORONE: Umrlo 6,8, a zaraženo 760 miliona ljudi!

Vulkan Merapi je visok 2.963 metra i jedan je od najaktivnijih u Indoneziji, ali jedan lokalni zvaničnik je potvrdio da stanovnici nisu evakuisani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter