Izvor: BSC Happy
23.03.2023 u 13:27
2

EU DAJE KIJEVU MILION GRANATA: Od Evrope će ostati samo zgarište!

Lideri EU su spremni da potvrde sporazum koji ima za cilj slanje u Ukrajinu milion granata u narednih 12 meseci kako bi se toj zemlji pomoglo da se suprotstavi ruskim invazijskim snagama.

Brza procedura usvojena je tokom sastanka ministara spoljnih poslova i odbrane ranije ove nedelje, a lideri okupljeni na samitu u Briselu u četvrtak daće je politički blagoslov, prema nekoliko visokih diplomata EU.

S obzirom da se Ukrajina suočava sa nedostatkom municije za borbu protiv Rusije, ideju o uspostavljanju zajedničkog akcionog plana kupovine sličnog onom koji je osmišljen tokom pandemije korona virusa za kupovinu vakcina prvi put je iznela estonska premijerka Kaja Kalas prošlog meseca.

ARTILJERIJSKA PALJBA 17 ZEMALJA NA RUSIJU: Ukrajina će biti pakao na zemlji!

 – Ono što je kritično je brzo slanje municije u Ukrajinu, jer bi to moglo doneti promenu u ovom ratu –  rekla je Kalas po dolasku na samit.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel rekao je da je dobio odobrenje za svoj predlog da se obezbedi milijarda evra (1,1 milijarda dolara) za podsticanje zemalja članica da obezbede artiljerijske granate iz svojih zaliha i sve narudžbine za nove granate koje su možda dale industriji.

Dodatnih milijardu evra takođe bi se koristilo za ubrzavanje novih porudžbina i podsticanje zemalja da rade zajedno na tim kupovinama preko Evropske odbrambene agencije ili u grupama od najmanje tri zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EU DAJE KIJEVU MILION GRANATA: Od Evrope će ostati samo zgarište!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter