Izvor: BSC Happy
23.03.2023 u 09:44
1

EU I UN SPREMAJU ORUŽJE PROTIV RUSIJE: Još granata!

Lideri Evropske unije će u četvrtak razgovarati o ratu u Ukrajini sa šefom UN Antoniom Guterešom i takođe podržati plan za povećanje isporuke artiljerijskih granata Kijevu.

Gutereš će biti gost na samitu EU u Briselu, nekoliko dana nakon obnavljanja sporazuma o bezbednom izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora uz posredovanje UN i Turske.

O toj humanitarnoj meri će se razgovarati na radnom ručku sa Guterešom pre nego što generalni sekretar UN ode i lideri EU dobiju najnovije informacije o ratu od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog putem video veze, rekli su zvaničnici.

BRITANIJA SNABDEVA KIJEV ORUŽJEM ZA MASOVNO UNIŠTENJE: Osiromašeni uranijum u municiji!

 – Mi ćemo, kao i uvek, ponovo potvrditi našu nepokolebljivu posvećenost pomoći Ukrajini –  izjavio je Šarl Mišel, predsednik Evropskog saveta lidera EU.

Lideri će dati svoj blagoslov planu – koji su se dogovorili ministri spoljnih poslova u ponedeljak – da se u Ukrajinu pošalje milion artiljerijskih granata tokom sledeće godine tako što će se kopati u zalihe i napraviti značajan korak u zajedničkoj nabavci.

Vlada Zelenskog rekla je svojim zapadnim saveznicima da su joj hitno potrebne velike količine granata od 155 mm dok se bori u žestokom ratu na iscrpljivanje sa invazijskim ruskim snagama.

Zvaničnici su upozorili da Ukrajina sagoreva granate brže nego što njeni saveznici mogu da ih proizvedu, što je podstaklo ponovnu potragu za municijom i načinima za povećanje proizvodnje.

URANIJUM U UKRAJINSKOM ORUŽJU: Moskva upozorava!

Šema EU je zasnovana na planu visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela, nakon predloga Estonije, jedne od najoverljivijih pristalica Ukrajine u EU. Plan predviđa 1 milijardu evra (1,09

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EU I UN SPREMAJU ORUŽJE PROTIV RUSIJE: Još granata!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter