Izvor: BSC happy portal
10.05.2023 u 11:36
0

SKINEK NAJJAČI OD NAPOLEONSKIH RATOVA? Evo kako je nastalo „oružje ubica“ ruskih dronova VIDEO

Za razliku od najčešće korišćenih borbenih sistema ili sredstava koja se šalju u Ukrajinu, Skinek je novi proizvod, ciljano finansiran i dizajniran i proizveden da služi odbrani Ukrajine.

Pored obaranja dronova, Skinek takođe ruši uspostavljene šeme. Na primer, o švajcarskoj neutralnosti…

UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA KADA ZA TO DOĐE VREME: Premijer Denis Šmigal: „Pripremamo se vrlo pažljivo“

Švajcarske samohodne protivvazdušne topove kratkog dometa proizvodi Italija za nemački novac, a Ukrajina ih koristi za obaranje ruskih dronova. Dakle, ukratko, na osnovu švajcarskog Rheinmetall Skishield-a, stvoren je Skinek, kako je prvi objavio SonntagsZeitung. Skinek remeti uspostavljene šeme na više načina. Švajcarska – prilično naoružana, kako u kasarnama tako iu rezidencijama – zabranjuje sebi da prodaje oružje zaraćenim stranama, kako ne bi narušila svoju neutralnost.

Švajcarci, naime, tvrde da ih je njihova neutralnost štitila od invazije još od Napoleonovih ratova, iako se, što je još važnije, zaraćenim stranama na njenim granicama uvek isplatilo da imaju zagarantovani sef pri ruci. Švajcarci, pak, znaju da je svaki propušteni posao izgubljen. Dakle, projekat može biti švajcarski ako ga ne proizvode Švajcarci u Švajcarskoj i ako ga ne prodaju Švajcarci iz Švajcarske. Ostalo je prostor za genijalnost.

Nemački Rajnmetal – sa neprekidnom istorijom proizvodnje naoružanja od kraja prošlog veka – kupio je 1999. švajcarsku kompaniju Erlikon Kontraves, poznatu po lakim dvadesetmilimetarskim protivavionskim topovima od 1909. godine, preimenujući je 2009. u Rheinmetall PVO. Takođe je kupio Oerlikon Contraves Pirotec, kasnije preimenovan u RVM Schveiz. Takođe je kupio RF motore na engleskom ostrvu Vajt, koji nije povezan sa ovom temom.

Davne 1952. godine, Erlikon je osnovao ogranak Contraves Italia, sada Rheinmetall Italia, na periferiji Rima. Kompanija je specijalizovana za vazdušnu i kosmičku odbranu, radarske i druge sisteme cilja itd. Tamo je – prema nezavisnim izvorima – proizveden Skinek, visoko automatizovani samohodni protivavionski top za koji Ukrajina takođe kaže da je veoma efikasan u obaranju ruskih dronovi.

Skishield je – kako se navodi u literaturi – sistem sastavljen od dva revolverska topa kalibra 35 mm sa brzinom paljbe od 1000 metaka u minuti. Ima sistem za upravljanje vatrom koji se sastoji od senzorske jedinice i posebnog komandnog mesta. Skishield može da koristi do dva osmoćelijska raketna modula zemlja-vazduh za proširenu sposobnost protivvazdušne odbrane. Skishield je dizajniran za tradicionalne protivvazdušne uloge i za protivraketnu odbranu. Lako ga je montirati na kamione ili druga transportna sredstva.

Sistem za upravljanje vatrom (FCS) koristi radar za pretragu i praćenje Ks-TAR-3D u opsegu Ks-TAR-3D i drugu jedinicu za radarsko, televizijsko i lasersko precizno praćenje. Komandno mesto se može postaviti do pola kilometra od jedinice za upravljanje vatrom (FCU), koristeći šifrovane radio talase.

Skishield sistem se može umrežiti sa drugim sistemima protivvazdušne odbrane za širu i efikasniju vazdušnu pokrivenost, proširujući svoju ulogu sa odbrane tačaka na odbranu područja. Možemo pretpostaviti da Skinek ima sve ove karakteristike i možda još neke. Tokom svoje nedavne posete Italiji, ukrajinski premijer Denis Šmihal je takođe posetio Rheinmetall Italia, očigledno ne samo iz ljubaznosti.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter