Izvor: BSC HAPPY
15.02.2023 u 15:57
0

Evropska agencija za lekove očekuje da će se kampanje vakcinacije protiv kovida sprovoditi jednom godišnje!

Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je da očekuje da će se kampanje vakcinacije protiv kovida sprovoditi jednom godišnje, slično kao u slučaju vakcinacije protiv gripa.

Iako se virus koji izaziva kovid još ne ponaša kao sezonski virus tokom zimskih talasa u umerenim klimatskim područjima, šef EMA za zdravstvene pretnje i strategiju vakcinacije Marko Kavaleri rekao je na konferenciji za novinare da bi to mogao biti pravac kojim će se ići, preneo je Rojters.

NA DANAŠNJI DAN 1928. GODINE POLETEO PRVI AVION: Er Srbija obeležava 95 godina od prvog leta

U Evropi je primetan pad broja novih slučajeva kovida, hospitalizacije i smrtnosti – najniži nivoi zabeleženi u Evropskoj uniji u proteklih 12 meseci, kazao je on, pozivajući se na podatke iz Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter