Izvor: Tanjug
01.03.2023 u 15:27
0

FRANCUSKA FINANSIRA NOVE NUKLEARNE REAKTORE

Portparol francuske vlade Olivije Veran je izjavio da "ne vidi problem" u finansiranju izgradnje šest novih nuklearnih reaktora prema predlogu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Finasniranje projekta izgradnje novih nukelarnih reaktora iznosi 51 milijardu evra, ali je to, prema rečima stručnjaka, gruba procena. „Verujemo u nuklearnu industriju, nema poteškoća da se finansiraju nuklearni reaktori koje je najavio predsednik. Usvojićemo oblik finansiranja, i verujte da nema problema“, izjavio je Veran.

Igradnja reaktora koji bi trebalo da budu pušteni u rad do 2035. godine, bi trebalo da podigne njihov broj na 14 u toj zemlji, što se kosi sa ranijim izjavama francuskog predsednika o smanjenju oslanjanja na nuklearnu energiju.

UKRAJINA SE SVE VIŠE PRIPREMA ZA PROLEĆNU OFANZIVU: Kijevu stiže od 120 do 140 oklopnih vozila, Francuska daje i 12 topova!

Ministarka za energetsku tranziciju Francuske Anjes Panije-Rinaše izjavila je da će finansiranje budućih nuklearnih reaktora biti predstavljeno do kraja godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter