Izvor: Kurir.rs/Index.hr
06.03.2023 u 16:02
0

BIVŠI LOJALISTA O IZJAVI ŠEFA VAGNERA DA ĆE DOĆI DO KOLAPSA: Osuo paljbu po njemu: „Prigožina treba ukloniti“

Strelkov piše da su Prigožinove političke ambicije samo naštetile Vagneru. Osim toga, Strelkov piše da je Prigožin psihički nestabilna osoba, kao i ratni zločinac.

Bivši agent FSB-a i desni nacionalista Igor Girkin (Strelkov) je jedan od glavnih proruskih separatista u Ukrajini.

„VAGNER“ OPKOLIO BAHMUT: Prigožin apeluje na Zelenskog da povuče snage (VIDEO)

Od pre nekoliko meseci Strelkov je osuđenik zbog rušenja leta MH17 2014. godine. Sad je na svom Telegram kanalu objavio da je Jevgenij Prigožin ratni zločinac. Pozvao je da odmah uklone Prigožina sa čela Vagnera i dodao da Vagner ima mali uticaj na stanje na ratištu.

Prigožinove objave da bi se bez Vagnera front urušio su primer „besramne kriminalne samopromocije“, tvrdi Strelkov i dodaje kako smatra da je snimak na kojem proziva Moskvu zbog nedostatka municije nastao pre dve nedelje.

Strelkov dalje navodi da Vagner na događanja na ratištu utiče zapravo u dosta maloj meri. Kaže da je bitka koju vode za relativno mali grad u Donbasu, misleći na Bahmut, zapravo vojno ne toliko bitna.

Osim što nije odlučna za tok rata, ona „vodi u ogromne gubitke boraca“, piše Strelkov. To sve, dodaje Strelkov, daje Ukrajini na vremenu.

U drugoj objavi dotakao se Prigožina.

„I još malo o Vagneru. Po mom mišljenju,Vagner, nakon što se završi napad na Bahmut, ne može da bude povučen s fronta niti raspušten“, kaže dodavši da je potrebna reorganizacija trupa kako bi se uspešnije koristila u budućnosti.

„Ali, Prigožina treba u potpunosti ukloniti sa čela Vagnera“, dodaje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter