Izvor: Tanjug
26.06.2022 u 16:35
0

G7 OKUPILE I PROTESTANTE Traže da se novac koristi za zaštitu klime, borbu protiv siromaštva i gladi širom sveta!

Aktivisti obučeni kao lideri zemalja Grupe sedam organizovali su protest na gradskom trgu u Garmiš Partenkirhenu, u blizini mesta gde se održava samit G7.

Noseći tradicionalnu bavarsku odeću i ogromne maske koje podsećaju na glave američkog predsednika Džozefa Bajdena, nemačkog kancelara Olafa Šolca i drugih lidera, aktivisti su se pretvarali da „peku“ planetu Zemlju na roštilju na početku samita, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Očekujemo jasan signal da će ispuniti svoje obaveze iz Pariskog sporazuma i napraviti jasna poboljšanja kada je u pitanju zaštita klime“, izjavila je Šarlot Beker iz organizacije za borbu protiv siromaštva Oksfam.

Ova nevladina organizacija, takođe, zahteva da se uvede porez na višak profita zarađenog tokom pandemije korona virusa za koji kaže da bi doneo stotine milijardi dolara.

Novac bi trebalo da se koristi za borbu protiv siromaštva i gladi širom sveta, navodi se u saopštenju.

Policija je rasporedila hiljade policajaca oko mesta održavanja samita u bavarskom selu Elmau, u obližnjem Garmiš Partenkirhenu i u Minhenu.

Prema navodima nemačke policije, protesti su za sada mirni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter