Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 16:56
0

General Konašenkov saopštio najnovije podatke sa fronta u Ukrajini: Ruske snage oslobodile su selo Blagodatnoje!

Ruske snage oslobodile su selo Blagodatnoje u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) u svojim uspešnim ofanzivnim operacijama u oblasti Donjecka tokom proteklog dana tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je u utorak portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

„Na pravcu Donjecka, dobrovoljci jurišnih jedinica uz podršku operativno-taktičke i armijske avijacije, raketnih trupa i artiljerije Južne borbene grupe oslobodili su zajednicu Blagodatnoje u Donjeckoj Narodnoj Republici kao rezultat uspešnih ofanzivnih operacija“, rekao je portparol.

Ruska artiljerija pogodila je ljudstvo i opremu ukrajinskih brigada teritorijalne odbrane u oblasti Kupjanska, eliminišući otprilike 45 neprijateljskih vojnika tokom proteklog dana, izvestio je Konašenkov.

„U pravcu Kupjanska, artiljerija zapadne borbene grupe nanela je vatrenom moći ljudstvo i opremu jedinica 114. i 103. brigade teritorijalne odbrane u oblastima u blizini naselja Masjutovka i Tabajevka u Harkovskoj oblasti“, rekao je portparol.

Udari su eliminisali neprijateljsku ljudsku snagu i opremu, rekao je general.

Gubici neprijatelja na tom području u protekla 24 sata iznosili su 45 ukrajinskih pripadnika, jedan tenk, četiri borbena oklopna vozila, jedno motorno vozilo, kao i haubica D-20“, rekao je Konašenkov.

Ruske snage su pogodile dve brigade ukrajinske vojske u oblasti Krasnog Limana, eliminišući preko 60 neprijateljskih vojnika u proteklom danu, rekao je on.
„U pravcu Krasnog Limana, artiljerija i teška vatrometna vatra borbene grupe Centar nanela je štetu jedinicama 25. vazdušno-desantne i 95. vazdušno-jurišne brigade ukrajinske vojske u opštini Jampolovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i Šumariji Serebrjanski“, rekao je portparol.

„MASKE SU PALE“ Pušilin poslao jasnu poruku: „Zapad krši sva pravila i to ne krije!“

U udarima je eliminisano preko 60 ukrajinskih vojnika i četiri borbena oklopna vozila, precizirao je general.

Ruske snage su tokom proteklog dana uništile oko 50 ukrajinskih vojnika u oblasti Donjecka, izvestio je Konašenkov.

„U pravcu Donjecka uništeno je čak 50 ukrajinskih vojnika, samohodna artiljerijska top „Cezar“ francuske proizvodnje, artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje, kao i haubica Msta-B“, rekao je portparol.

Ruske snage su proteklog dana napale brigadu ukrajinske vojske kod Ugljedara u Donjeckoj Narodnoj Republici, izvestio je Konašenkov.

„U pravcu južnog Donjecka jedinice borbene grupe Istok nanele su vatrenom moći snage 72. mehanizovane brigade ukrajinske vojske kod Ugledara i 110. brigade teritorijalne odbrane kod naselja Novopolj u Donjeckoj Narodnoj Republici“, rekao je portparol.

Gubici ukrajinske vojske na tom području u protekla 24 sata iznosili su više od 40 ljudi, jedan tenk, dva borbena oklopna vozila i dva kamioneta, precizirao je general.

Ruske snage uništile su tokom proteklog dana dva ukrajinska samohodna artiljerijska sistema „Gvozdika“ i dva skladišta municije u oblasti Hersona, saopštio je Konašenkov.

„U pravcu Hersona, u protivbaterijskom ratu uništena su dva ukrajinska samohodna artiljerijska sistema Gvozdika i dva skladišta municije u blizini naselja Mihajlovka i Zmijevka u Hersonskoj oblasti“, rekao je portparol.

Ruske trupe su proteklog dana gađale preko 80 ukrajinskih artiljerijskih jedinica na vatrene položaje, izvestio je Konašenkov.

„Operativno-taktička avijacija, raketne trupe i artiljerija ruskih snaga pogodile su tokom proteklog dana 84 ukrajinske artiljerijske jedinice na vatrene položaje, ljudstvo i vojnu tehniku u 126 oblasti“, rekao je portparol.

Predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Stanislav Pozdnjakov pozvao je Ukrajinu da ne bojkotuje Olimpijske igre u Parizu!

Ruske snage uništile su proteklog dana dva ukrajinska skladišta artiljerijske municije kod Ugledara i Katerinovke u Donjeckoj Narodnoj Republici, izvestio je Konašenkov.

„U oblastima naselja Ugljedar i Katerinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici uništena su dva ukrajinska artiljerijska skladišta municije“, rekao je Konašenkov.

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su tokom proteklog dana helikopter Mi-8 ukrajinskog vazduhoplovstva i pet dronova, saopštio je Konašenkov.

„Ruska PVO oborila je helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini naselja Zolotaja Balka u Hersonskoj oblasti. Takođe su uništile pet bespilotnih letelica u oblastima u blizini naselja Krivošejevka, Oborotnovka, Krasnorečenskoe i Vladimirovka u Luganskoj narodnoj republici i Belogrudovo u Hersonskoj oblasti. Pored toga, presreli su tri rakete višecevnog raketnog sistema HIMARS američke proizvodnje u blizini naselja Zlatoustovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i Skadovsk u Hersonskoj oblasti“, rekao je portparol.

Ruske snage su uništile oko 1.000 ukrajinskih višecevnih raketnih sistema od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je portparol.

„Ukupno od početka specijalne vojne operacije uništeni su sledeći ciljevi: 381 avion, 206 helikoptera, 2.987 bespilotnih letelica, 402 raketna sistema zemlja-vazduh, 7.691 tenk i druga oklopna borbena vozila, 997 višestrukih lansiranja. raketnih sistema, 3.970 topova i minobacača poljske artiljerije i 8.229 specijalnih vojnih motornih vozila“, rekao je Konašenkov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter