Izvor: BSC HAPPY
01.03.2023 u 07:08
0

GENERALNI DIREKTOR IAEA POTVRDIO: Više od 20 „detonacija“ odjeknulo u blizini nuklearne elektrane u Zaporožju!

Eksperti Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) prijavili su u ponedeljak oko 20 „detonacija“ u blizini Zaporoške nuklearne elektrane (ZNPP), rekao je generalni direktor IAEA Rafael Grosi u izjavi za štampu u utorak.

„Stručnjaci IAEA koji su sada u Zaporoškoj nuklearnoj elektranijavili su štabu da se juče popodne moglo čuti oko 20 „detonacija“, očigledno u blizini elektrane, koja se nalazi na prvoj liniji aktivnog borbenog područja“, rekao je Grosi, ne precizirajući međutim šta bi mogao biti izvor ovih „detonacija“.

Rusi i Kinezi razgovarali o globalnoj bezbednosnoj inicijativi i pokretanju međunarodne istrage sabotaže gasovoda Severni tok!

Prema agenciji, rezervni vod elektrane od 330 kilovolta (kV) isključen je dva puta u subotu i ponovo priključen u nedelju.

Generalni direktor IAEA izrazio je zabrinutost zbog nedostatka rotacije stručnjaka u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

Grosi je rekao da je novi tim trebalo da stigne pre više od tri nedelje.

„On je rekao da se nada da bi rotacija konačno mogla da se desi kasnije ove nedelje i obnovio je svoj apel na konstruktivne napore svih uključenih strana da se to dogodi, rekavši da je važan rad na nuklearnoj bezbednosti i bezbednosti Misije IAEA za podršku i pomoć Zaporožju bio u interesu svih“, navodi agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter