Izvor: Tanjug
03.12.2022 u 18:40
0

Gotovo 20 odsto dece migranata bez pratnje iz Albanije, koje je ove godine prihvatio Savet okruga Kent u Engleskoj, vodi se kao nestalo!

Gotovo 20 odsto dece migranata bez pratnje iz Albanije koje je ove godine prihvatio Savet okruga Kent u jugoistočnoj Engleskoj, vodi se kao nestalo, javlja Bi-Bi-Si.

Lokalne vlasti su do 31. oktobra primile 197 albanske dece, od kojih je 39 nestalo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Ekpat UK“, koji vodi kampanju za zaštitu dece od eksploatacije, naveo je da su brojke veoma zabrinjavajuće.

Savet je istakao da je blisko sarađivao sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i policijom na zaštiti ugrožene dece.

On je saopštio da je brinuo o 197 albanske dece koja su obrađena u jedinici za prijem u Kentu pri Ministarstvu unutrašnjih poslova između 1. januara i 31. oktobra.

RAT PROTIV BANDI BESNI U SALVADORU: Skoro 10.000 vojnika i policajaca blokiralo Sojapango na periferiji prestonice!

Savet je dodao da se od 7. novembra 39 vodi kao nestalo, ali i da su pojedina deca od tada napunila 18 godina.

Prema vladinim podacima koje je prikupio Bi-Bi-Si, 44.122 osobe prešle su Lamanš na malim čamcima do sada ove godine, u poređenju sa 28.461 koliko ih je stiglo 2021.

To je dovelo do toga da je centar za obradu Manston u Kentu preopterećen.

Savet okruga Kent je naveo u saopštenju da je došlo do značajnog povećanja broja albanske dece bez pratnje koja su upućena njegovim službama i da su oni podložni eksploataciji. Savet se, takođe, obavezao da će utvrditi da li sistem može da se unapredi da se to ne bi dešavalo u budućnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter