Izvor: Kurir/BSC Happy
27.05.2023 u 19:34
0

IPAK JE ISTINA DA GLASAJU ZA KEMALA: Gradonačelnik ISTANBULA se obratio na BOSANSKOM VIDEO

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Turskoj oštru poruku aktuelnom šefu države Redžepu Tajipu Erdoganu i to na bosanskom!

Tursku, podsetimo, sutra čeka drugi krug predsedničkih izbora, a snage će odmeriti Redžep Tajip Erdogan iz vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i Kemal Kiličdaroglu iz Republikanske narodne partije (CHP).


Imamoglu se poslednjih dana aktivno uključio u predizbornu kampanju u Istanbulu. Posetio je između ostalog i predgrađe Bajrampašu gde velikim delom žive Bošnjaci.

RAT IRANA I AVGANISTANA? Sukob na granici, ima MRTVIH

– Strpljenjem i osmehom ubedićemo ćemo naše okruženje i odvesti ih do glasačke kutije. Nećemo ostaviti nijednu osobu iza sebe – poručio je Imamoglu.

Gradonačelnik Istanbula se u jednom momentu obratio i na bosanskom jeziku i poručio Erdoganu da neće osvojiti još jedan mandat.

– E vala nećeš Tajip – rekao je Imamoglu na oduševljenje prisutnih.

Erdogan je pre dve nedelje u prvom krugu na izborima osvojio 49,5 odsto glasova dok je Kiličdarogluu pripalo 44,9 odsto.

EKIPA „HAPPY TV“ U ISTANBULU: EUFORIJA I SIGURNOST U POBEDU ERDOGANA (VIDEO)

Izbori se održavaju pod teretom velike inflacije i pada vrednosti lire i stravičnog zemljotresa koji je u februaru usmrtio preko 50.000 ljudi.

Ankete pokazuju da bi Erdogan mogao da osvoji između 52 i 54 odsto glasova, ali u drugom krugu su iznenađenja moguća i mnogo će zavisiti od izlaznosti koja je pre dve nedelje bila čak 87 odsto.

BSC Happy je objavio mnogo pre izbora podatak koliko Bošnjaka glasa za Kemala, tako da današnji govor istanbulskog gradonačelnika i nije toliko iznenađujući.

A KLELI SE U ERDOGANA: Ovaj ogromni broj BOŠNJAKA glasao za KEMALA!

Borba traje, za svaki glas, za dijasporu, svakog državljanina Turske van matice. Erdogan je stava da ako izgubi, mirno će kormilo države predati političkom oponentu Kemalu Kiličdarogluu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter