Izvor: Tanjug
27.02.2023 u 07:26
0

GRČKA PRED MIGRANTSKOM KRIZOM: Pojačana granična kontrola prema Turskoj zbog novog izbegličkog talasa

Grčka je pojačala graničnu kontrolu duž svoje kopnene i morske granice sa Turskom zbog očekivanog novog talasa izbeglica, koji su ostali bez krova nad glavom nakon razornih zemljotresa na jugoistoku Turske i na severu Sirije.

Američki mediji: „Virus koji je izazvao pandemiju kovida 19 najverovatnije je procureo iz laboratorije!“

Stotine grčkih graničara su počele da patroliraju ovog vikenda duž grčko-turske kopnene granice u regionu Evros, u okviru pojačanih vanrednih mera uvedenih kako bi se sprečio očekivani izbeglički talas.

-Masovne migracije miliona ljudi nisu rešenje- ukazao je grčki ministar za migracije Notis Mitaraci, ističući potrebu da se Turskoj i Siriji uputi hitna pomoć pre nego što se to dogodi.

Očekuje se da će određeni broj raseljenih koji su ostali bez svojih domova nakon zemljotresa 6. februara, katastrofe u kojoj je život izgubilo više od 40.000 ljudi, krenuti na proleće ka Evropi ukoliko u međuvremenu ne bude stigla humanitarna pomoć.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter