Izvor: Kurir.rs
12.02.2023 u 16:45
0

GRUPA VAGNER ZAUZEO KRASNU GORU: Nastavlja se opkoljavanje Bahmuta i formiranje kotla! (VIDEO)

Sukob je nastavljen i za Časov Jar, Ivanovsku i Stupočku mesta sa kojim ruske snage pokušavaju da odseku Bahmut i izoluju ga potpuno i stave u obruč, odnsno kotao.

Grupa Vagner saopštila je na svom telegram nalogu da su njihovi borci posle žestoke borbe zauzeli mesto Krasnu Goru, što su potkrepili i snimkom pored spomenika table na kojoj piše Krasna Gora.

Borbe su nastavljene dalje i u toku je napad na Paraskovjevku u kojoj se nalazi jaka grupacija ukrajinske vojske koja pruža žestoki otpor. I ovo selo je takođe u oprativnom okruženju.

S druge strane ukrajsinak vojska na ovaj pravac dovlači sve više svežih snaga i borbene tehnike da spreče opkoljavanje grada. Naglasak je posebno na snage iz Harkovske i Zaporoške oblasti posebno 47 mehanizovane brigade koja je formirana nedavno i naoružana tenkovima M-55S koje je krajem oktobra donirala Slovenija.

Opkoljavanje i dalje nije završeno jer nije zauzet Časov Jar, koja je jedna dostupna ruta za snabdevanje grada koji je u poluokruženju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter