Izvor: BSC HAPPY
06.02.2023 u 20:56
0

GUTEREŠ IZNOSI LOŠE PROGNOZE: „Šanse za mir u Ukrajini su male, doći će do eskalacije sukoba“

Izgledi za postizanje mira u Ukrajini opadaju, dok verovatnoća dalje eskalacije sukoba raste, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Gutereš, izrazivši bojazan da svet klizi u „rat većih razmera“.

Šanse za mirno rešenje sukoba u Ukrajini se smanjuju, dok rizici dalje eskalacije rastu, rekao je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš u  Generalnoj skupštini UN.

– Izgledi za mir se smanjuju. Šanse za dalju eskalaciju i krvoproliće rastu. Bojim se da svet ne ulazi u širi rat. On to čini širom otvorenih očiju, rekao je on.

GUTEREŠ NIJE OPTIMISTIČAN I TO NE KRIJE: „Ne vidim skori kraj ratu u Ukrajini, globalni izazovi se gomilaju!“

– Svetu je potreban mir. Mir u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i međunarodnim pravom, dodao je on.

On je napomenuo da se nastavljaju sukobi u drugim zemljama i da je pogođeno oko dve milijarde ljudi.

– U Palestini i Izraelu, gde je rešenje o dve države svakim danom sve udaljenije. U Avganistanu, gde se gaze prava žena i devojčica i nastavljaju smrtonosni teroristički napadi. U Sahelu, gde se bezbednost pogoršava u alarmantnom stopa. U Mjanmaru, koji se suočava sa novim ciklusima nasilja i represije. Na Haitiju, gde nasilje bandi drži celu zemlju kao taoce, rekao je Gutereš.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter