Izvor: Tanjug
06.06.2023 u 18:14
0

RAZJEDINJENE NACIJE: GUTEREŠ OKRIVIO RUSE ZA DIZANJE HIDROELEKTRANE U VAZDUH?

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da UN nemaju nikakve nezavisne informacije o tome kako je dignuta u vazduh hidroelektrana Kahovka na reci Dnjepar, ali je rekao da je reč o "još jednoj razornoj posledici ruske invazije na Ukrajinu".

Napadi na civile i kritičnu civilnu infrastrukturu moraju prestati. Moramo delovati kako bismo obezbedili poštovanje međunarodnog humanitarnog prava – poručio je Gutereš.

On je naveo da je granatiranje hidroelektrane „velika humanitarna, ekonomska i ekološka katastrofa“.

„RUSKI TERORISTI SU DIGLI BRANU NA DNJEPRU“: ZELENSKI

Najmanje 16.000 ljudi je već izgubilo svoje domove – naveo je Gutereš i dodao da Ujedinjene nacije rade u koordinaciji sa ukrajinskom vladom kako bi poslale podršku koja uključuje vodu za piće i tablete za prečišćavanje vode.

Kijev i Moskva su zatražili od Saveta bezbednosti UN da se hitno sastane kako bi se razgovaralo o granatiranju brane na Dnjepru. Ukrajinske vlasti su optužile ruske snage za „ekološki akt terorizma“, dok je Rusija to opisala kao „čin sabotaže koji je izvršila Ukrajina“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter