Izvor:
25.02.2023 u 08:25
1

HERŠ O MINIRANJU SEVERNOG TOKA: Bela kuća neće poreći krivicu Amerike!

Bela kuća nije zainteresovana za istragu terorističkog napada Severnog toka i ne planira da pruži dokaze o njegovoj nevinosti, rekao je poznati američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Sejmur Herš, u ekskluzivnom intervjuu za RT.

– Znate, u sadašnjoj Beloj kući ne samo da nisu zainteresovani da istraže ovu priču, već je neće ni opovrgnuti – rekao je novinar, prenosi RIA Novosti.

Ranije je Herš rekao da je dizanje gasovoda u vazduh prvobitno planirano kao tajna operacija, koja je osmišljena da primora Evropu da nastavi da podržava NATO.

„BILO JE ZABRINJAVAJUĆIH STVARI“ Herš otkrio zašto je Putin pokrenuo sukob u Ukrajini, a evo kakvi su planovi SAD

Herš je 8. februara objavio članak o sabotaži u Severnom toku. Prema njegovim rečima, prošlog leta, tokom NATO vežbi Baltops, američki ronioci su postavili eksploziv ispod ruskih gasovoda, a tri meseca kasnije Norvežani su detonirali bombu. Vašington kategorički negira ove optužbe.

Eksplozije na dva ruska izvozna gasovoda, Severni tok i Severni tok 2, dogodile su se 26. septembra. Tada je otkriveno curenje gasa odjednom na četiri mesta. Švedska, Danska i Nemačka vode istrage, ali još nisu došle do konkretnih rezultata. Kremlj je vanredno stanje nazvao aktom međunarodnog terorizma.

Više o ovome pročitajte OVDE!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HERŠ O MINIRANJU SEVERNOG TOKA: Bela kuća neće poreći krivicu Amerike!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter