Izvor: Blic
02.01.2023 u 11:20
0

MASOVNI UDARAC OD AMERIČKOG HIMARS-A: Ukrajinske snage granatirale grad Makejevka i druge delove Donjecka

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je uništilo sedam projektila HIMARS

Ukrajinske snage granatirale su grad Makejevka i druge delove Donjecka pod ruskom kontrolom u novogodišnjoj noći, javili su ruski zvaničnici.

Ruska novinska agencija TASS citirala je zvaničnike iz Moskve koji su rekli da je najmanje 15 ljudi povređeno u udarima HIMARS-a.

TASS je preneo da je jedna osoba poginula, a pet povređeno i da su pogođene zgrade uključujući stadion, zatvorenu pijacu, muzej umetnosti, tehničku školu i omladinski centar.

Danil Bezsonov, visoki zvaničnik kojeg podržava Rusija u delovima regiona Donjecka pod kontrolom Moskve, rekao je da je tehnička škola pretrpela „masovni udarac od američkog HIMARS-a“.

– Bilo je mrtvih i ranjenih, tačan broj još nije poznat. Sama zgrada je teško oštećena – napisao je Bezsonov na Telegramu.

RUSI DRONOVIMA NAPALI KIJEV: Nestalo struje i grejanja

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je uništilo sedam projektila HIMARS, uključujući i one na Makejevki.

U kasnijem izveštaju citira se ruski zvaničnik iz Donjecka Aleksej Кulemzin koji je rekao da je „zgrada centra za dečije i omladinsko stvaralaštvo“ oštećena u napadima na Makejevku, prenosi „Jutarnji list“.

Međutim, ukrajinski izvori su javili da je broj žrtava mnogo veći. Ukrajinski javni emiter Suspilne objavio je izveštaj u kojem se tvrdi da su stotine ruskih vojnika ubijene, informacije koje Gardijan nije mogao nezavisno da potvrdi.

Istovremeno, ukrajinski portal Ukrinform navodi da je u novogodišnjoj noći u Makejevki poginulo čak 400 ljudi, a još 300 je ranjeno.

Navodi se da je izvršen napad na grupu mobilisanih Rusa stacioniranih u prostorijama Strukovno-tehničke škole broj 19, saopštila je na Telegramu Uprava za strateške komunikacije Oružanih snaga Ukrajine. Dokazi o napadu objavljeni su na raznim kanalima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci napada na Makejevku u novogodišnjoj noći, a na jednom od njih se vidi kako devojka u svečanoj haljini sa balkona snima udar raketa.

Podsetimo, snage ruskog predsednika Vladimira Putina su 31. decembra i u novogodišnjoj noći izvele masovne raketne napade širom Ukrajine, a u Kijevu je poginulo više osoba. Protekle noći su ruske snage izvršile seriju napada dronovima na Kijev i okolnu oblast, gađajući kritičnu infrastrukturu.

U napadu ukrajinskog drona na Klimovski okrug u Brjanskoj oblasti na zapadu Rusije oštećen je objekat za napajanje električnom energijom, izjavio je danas guvernator Aleksandar Bogomaz.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter