Izvor: BSC Happy
18.02.2023 u 17:23
0

HOROR U RUMUNIJI: Lekari vadili IMPLANTE MTRVIH PACIJENATA pa ponovo ugrađivali

Rumunija istražuje doktore za koje se sumnja da su ponovo koristili implantate od mrtvih pacijenata

Rumunski tužioci saopštili su da su pokrenuli krivičnu istragu protiv pet lekara osumnjičenih da su koristili stotine medicinskih implantata izvađenih iz mrtvih pacijenata.

Jedan od pet lekara, koji je radio u bolnici u gradu Jašiju na istoku Rumunije, priveden je zbog optužbi za zloupotrebu položaja i primanje mita, saopštili su tužioci.

PUTIN POSLAO „BELE LABUDOVE“: Ovo je upozorenje Zapadu zbog naoružavanja Ukrajine

Rekli su da je neimenovani lekar sarađivao sa još četvoricom kolega, koji su mu obezbedili srčane implantate izvađene iz preminulih pacijenata bez prethodnog odobrenja njih ili njihovih porodica.

Tužioci navode da je doktor obavio 238 operacija tokom sedam godina nezakonito koristeći implantate izvađene iz mrtvih pacijenata dovodeći svoje pacijente u opasnost od ozbiljnih komplikacija ili smrti.

-Veliki deo implantata koje je preporučio lekar nije bio neophodan i podstaknut je lažnim dijagnozama ili prethodno propisanim lekovima koji bi izazvali specifične simptome- navodi se u saopštenju.

PORUKA SA MINHENSKE BEZBEDNOSNE KONFERENCIJE: Zemlje G7 snažno podržale Ukrajinu

Rumunski zdravstveni sistem, jedan od najnerazvijenijih u Evropskoj uniji, prati korupcija, neefikasnost i politizovano upravljanje.

Država je u poslednje tri decenije izgradila jednu bolnicu, najmanje troši na zdravstvo u EU, a na desetine hiljada lekara i medicinskih sestara je emigriralo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter