Izvor: Blic.rs
19.02.2023 u 16:06
0

„I DALJE SE DRMA, SMRT DOLAZI“: Tinejdžer zarobljen u ruševinama u Turskoj snimio oproštajni video koji – razara!

Iza njih je usledilo više od 2.100 naknadnih potresa. Prema poslednjim informacijama, broj žrtava je veći od 46.000.

Srednjoškolac iz Turske potresao je naciju snimajući svoje oproštaje sa voljenima zatrpan pod ruševinama usled katastrofalnog zemljotresa koji je ranije ovog meseca pogodio područje na granici sa Sirijom.

NEMA KRAJA PATNJAMA! Tursku pogodio još jedan jak zemljotres (FOTO)

Potres jačine 7,8 Rihtera pogodio je 6. februara južnu i centralnu Tursku i severozapadnu Siriju, sa epicentrom u Gazijantepu, a devet sati kasnije je drugi, snage 7,7 potresao provinciju Kahranmanmaraš, severno od Gazijantepa. Iza njih je usledilo više od 2.100 naknadnih potresa. Prema poslednjim informacijama, broj žrtava je veći od 46.000.

Ipak, dve nedelje nakon katastrofe, iz ruševina i dalje dolaze priče o čudesnim spasavanjima. Među poslednjima je priča o 60-godišnjem Turčinu Ziji Tugtekinu koji je zarobljen proveo 56 sati, kao i ova o 17-godišnjem dečaku koji je snimio poslednje poruke svojim voljenima verujući da će umreti.

Taha Erdem i njegova porodica su spavali kad je potres jačine 7,8 stepeni pogodio njihov rodni grad Adijaman rano ujutro 6. februara. Zgrada u kojoj je bio njihov stan se srušila za desetak sekundi a Taha, njegova majka, otac, mlađi brat i sestra ostali su zarobljeni pod gomilom ruševina.

Taha je bio izolovan dok su talasi moćnih naknadnih potresa dodatno pritiskali njegov prostor. Ali, umesto da paniči tinejdžer je izvukao svoj pametni telefon i snimio video u kojem se oprostio sa porodicom i prijateljima, govorio o stvarima za kojima žali i dostojanstveno prihvatio svoju naizgled sumornu sudbinu.

– Mislim da je ovo zadnji video koji ću ikad snimiti za vas – rekao je on dok mu se telefon tresao u ruci kako su potresi drmali srušenu zgradu.

– I dalje se drma. Smrt, moji prijatelji, dolazi u vreme kad je najmanje očekujemo – rekao je Taha i potom izrecitovao muslimansku molitvu na arapskom jeziku.

– Postoje mnoge stvari za kojima žalim. Neka mi bog oprosti sve moje grehove. Ako odavde izađem živ danas, postoje mnoge stvari koje želim da uradim. Svi se i dalje tresemo. Moja ruka se ne trese, to je samo zemljotres – rekao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter