Izvor: Tanjug
30.01.2023 u 17:26
0

IGOR KIRILOV OTKRIO PRAVO STANJE STVARI: „SAD prebacile biološku opremu iz Ukrajine u Poljsku i baltičke države!“

On je kazao da EU promoviše inicijativu za postavljanje bioloških laboratorija širom pojedinih bivših sovjetskih republika.

SAD su prebacile vojnu biološku opremu iz Ukrajine u Poljsku i baltičke države, izjavio je danas načelnik ruskih snaga za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov.

General-potpukovnik Igor Kirilov optužuje: „SAD jačaju svoj vojno-biološki potencijal izgradnjom laboratorija u stranim državama i prikupljanjem sojeva posebno opasnih mikroorganizama!

„U okviru aktivnosti na obustavljanju vojno-bioloških operacija u Ukrajini, SAD proaktivno angažuju materijalnu bazu hemijskih i farmakoloških fabrika Poljske i baltičkih država, u koje je dopremljena oprema sa ukrajinske teritorije“, rekao je Kirilov, preneo je TAS S.

On je kazao da EU promoviše inicijativu za postavljanje bioloških laboratorija širom pojedinih bivših sovjetskih republika.

„Finansiranje koje je forsirao Zapad čini da zemlje na postsovjetskom prostoru krivu pravu prirodu posla koji se obavlja„, istakao je Kirilov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je rekao na konferenciji za novinare, EU je zauzeta promocijom inicijative za postavljanje lanca centara „naprednog iskustva“ u oblasti zaštite RCB (zračenja, hemijskog i biološkog delovanja), koji predviđa raspoređivanje biolaboratorija koje finansira EU na teritoriji bivšeg SSSR.

Cilj je Pentagona da razvije komponente biološkog oružja i da ih testira na stanovništvu Ukrajine i drugih zemalja koje se graniče sa Rusijom, naglasio je Kirilov.

„Tokom specijalne vojne operacije, ruski vojnici su pribavili preko 20.000 dokumenata i referentnih analitičkih materijala, saslušani su svedoci i učesnici američkih vojno-bioloških programa“, rekao je Kirilov i dodao da Vašington prebacuje funkcije naručivanja vojnih bioloških aktivnosti na civilne agencije.

„Pod pritiskom svetske zajednice, Vašington menja svoje pristupe organizaciji vojno-bioloških aktivnosti, dodeljujući ih isključivo civilnim agencijama, kao što su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo energetike i Agencija za međunarodni razvoj“, istakao je on. Prema njegovom mišljenju, to će omogućiti američkoj administraciji da izbegne kritike na međunarodnim platformama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter