Izvor: Tanjug
01.12.2022 u 08:07
0

ILON MASK NAJAVIO DOGAĐAJ KOJI ĆE IZAZVATI VELIKE PROMENE: Uskoro će početi testiranje moždanih čipova na ljudima!

 Američki milijarder Ilon Mask saopštio je da očekuje da će klinička ispitivanja bežičnog moždanog čipa koji je razvila njegova kompanija Neuralink početi na ljudima za šest meseci, nakon što su ranije određeni rokovi probijeni. 

ZELENSKI UPUTIO POZIV VLASNIKU TVITERA: „Neka dođe u Kijev da sve vidi svojim očima, pa nakon toga neka nam kaže kako da OKONČAMO rat“

Neuralink razvija moždane čipove koji su zamišljeni da omoguće ljudima sa paralizom da povrate motorne funkcije i leče bolesti mozga kao što su Parkinsonova, Alchajmerova bolest ili demencija. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kompanija je poslednjih godina sprovela testove na životinjama u očekivanju dozvole za testiranje na ljudima koje izdaje Uprava za hranu i lekove (FDA) SAD, prenosi Rojters.

Želimo da budemo izuzetno pažljivi i sigurni da će dobro funkcionisati pre nego što ubacimo uređaj u čoveka, ali mislim da smo većinu naše dokumentacije predali FDA i verovatno bi za oko šest meseci trebalo da dobijemo dozvolu da testiramo čip na ljudima, rekao je Mask tokom obraćanja na prezentaciji u sedištu Neuralinka koja je trajala skoro tri sata.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter