Izvor: HappyBSC/Tanjug
28.12.2022 u 16:21
0

ILON MASK OZBILJNO OPTUŽIO SAM VRH SAD: Svi društveni mediji cenzurisani po nalogu američke vlade

Sve platforme društvenih medija sarađuju s američkom vladom na cenzurisanju sadržaja, rekao je izvršni direktor Twittera Ilon Mask. Dokumenti koje je Mask objavio nakon kupovine Twittera pokazali su da je platforma bila u dosluhu sa FBI, CIA, Pentagonom i drugim vladinim agencijama kako bi prikrila informacije o izborima, Ukrajini i kovidu-19.

TVITER SUSPENDOVAO KOSOVO KAO SAMOSTALNU DRŽAVU:Mask poručio Kurtiju – Kosovo je Srbija

„Svaka kompanija društvenih medija uključena je u tešku cenzuru, uz značajnu uključenost i, povremeno, eksplicitna uputstva vlade”, tvitovao je Mask, dodajući da „na primer, Google često čini da linkovi nestanu”.

Mask je mislio na internu komunikaciju na Twitteru koju je objavio novinar Met Taibi s njegovim odobrenjem, a koja je sugerisala da su viši rukovodioci platforme održavali redovne sastanke s članovima FBI i CIA, tokom kojih su im agencije dale spiskove “na stotine problematičnih računa” za suspendovanje uoči izbora 2020.

Osim s Twitterom, vlada je bila u kontaktu s gotovo svim većim tehnološkim kompanijama, tvrdi Taibi. „To uključuje Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, čak i Pinterest”. Agenti CIA gotovo uvek su prisustvovali sastancima tih kompanijama zajedno sa radnom grupom FBI za inostrani uticaj, tvrdi Taibi, objašnjavajući da, iako je ova radna grupa stvorena za borbu protiv navodnog uplitanja stranih država u izbore, uputila je „brdo domaćih zahteva za promenama”.

U tužbi koju su početkom 2022. podneli glavni državni tužioci država Misuri i Luizijane navodi se da su se funkcioneri iz najmanje 12 vladinih agencija sastajali jednom nedeljno s predstavnicima Twittera, Facebooka i drugih velikih tehnoloških kompanija kako bi odlučili koje narative i korisnike cenzurisati, od navodnog mešanja u izbore do kovida-19.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter