Izvor: BSC HAPPY
03.02.2023 u 16:57
1

„IMPERIJA LAŽI“: Lavrov naglasio da je Zapad izgubio svoju reputaciju i da nije sposoban za DOGOVOR

SAD i NATO u potpunosti su potkopali svoju reputaciju kao pouzdani međunarodni partneri koji su sposobni da postignu dogovor, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Zemlje su sve više uverene da niko nije imun na banditizam i eksproprijaciju Zapada, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku komisije Jedinstvene Rusije o međunarodnoj saradnji i podršci sunarodnicima u inostranstvu.

– Što se tiče Zapada, predsednik Vladimir Putin ga je prikladno nazvao ’imperijom laži‘. Zapad se, a to potvrđuju i naši kontakti, već neko vreme globalno ne doživljava kao svetionik demokratije, a SAD i njeni NATO sateliti potpuno su narušili svoju reputaciju pouzdanih međunarodnih partnera koji su sposobni da se dogovore. U svetu je sve čvršće shvatanje da bukvalno niko nije imun od eksproprijacije i državnog razbojništva od strane bivših kolonijalnih sila, rekao je ministar.

LAVROV O UZROKU UKRAJINSKOG SUKOBA: Nailazimo na razumevanje azijskih, južnoameričkih i afričkih zemalja

Lavrov je rekao da Rusija i neke druge države, čiji broj raste, dosledno smanjuju svoju zavisnost od dolara.

– Radimo zajedno sa istomišljenicima na prebacivanju međunarodnih obračuna u nacionalne valute, stvaranju alternativnih sistema plaćanja i logistike kako ne bi zavisili od hirova i diktata zemlje koja je sebe proglasila hegemonom. Generalno, mi smo radeći na uspostavljanju pravednije globalne monetarne, finansijske, trgovinske i ekonomske arhitekture, koja objektivno doprinosi borbi protiv novih manifestacija neokolonijalizma, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„IMPERIJA LAŽI“: Lavrov naglasio da je Zapad izgubio svoju reputaciju i da nije sposoban za DOGOVOR”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter