Izvor: Kurir.rs/Sputnjik/RIA Novosti
14.03.2023 u 21:27
0

„AMERIČKI DRON JE SAM PAO U CRNO MORE“: Oglasilo se rusko ministarstvo odbrane povodom incidenta, evo šta je glavni krivac!

Čitav svet je čekao da se oglase nakon incidenta.

Ministarstvo odbrane Rusije oglasilo se povodom incidenta iznad Crnog mora i tom prilikom iznelo je tvrdnje da je američki dron „sam pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja“.

RUSKI BORBENI AVION OBORIO AMERIČKI DRON: Incident iznad Crnog mora, potencijalno opasna eskalacija!

„Ujutro 14. marta, u regionu poluostrva Krim, primećeno je da se američka bespilotna letelica približava državnoj granici Ruske Federacije“, naveli su u ruskom vojnom resoru.

Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom i narušio granicu regiona. Ruski lovci su bili podignuti.

„Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom“, istakli su u Ministarstvu odbrane. Ruski lovci nisu koristili naoružanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter