Izvor: Tanjug
20.10.2022 u 21:04
0

INCIDENT U CRNOM MORU Ministri odbrane Velike Britanije i Rusije razgovarali o „interakciji“ aviona!

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas razgovarao je sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom o nedavnom incidentu kada je ruski lovac Su-27 ispalio raketu u blizini britanskog izviđačkog aviona koji je patrolirao u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora.

„Dva ruska naoružana borbena aviona Su-27 su bila u interakciji 29. septembra sa nenaoružanim avionom civilnog stila koji je bio u rutinskoj patroli iznad Crnog mora. Nije neuobičajeno da avioni budu u senci i ovaj dan nije bio drugačiji. Tokom te interakcije, međutim, ispostavilo se da je jedan od aviona Su-27 ispustio projektil u blizini aviona izvan vizuelnog dometa“, rekao je Volas, a prenela agencija TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Britanski ministar odbrane je rekao da je o ovom incidentu razgovarao direktno sa ruskim kolegom Šojguom, kao i da mu je preneo svoju zabrinutost u svetlu tog, kako je rekao, potencijalno opasnog angažmana.

„U pismu sam jasno stavio do znanja da je avion bio nenaoružan, u međunarodnom vazdušnom prostoru i da je pratio unapred obaveštenu putanju leta“, naveo je Volas.

Kako je naglasio britanski ministar odbrane u odgovoru ruskog ministra odbrane od 10. oktobra navedeno je da su sproveli istragu o okolnostima incidenta i da je reč o tehničkom kvaru na lovcu Su-27.

Makron i Šolc izrazili su zajedničku volju da se smanje cene energije i očuva evropsko jedinstvo!

Volas je kazao da je Britanija potom nastavila patroliranje.

Izrazio je uverenje da je incident mogao da dovede do potencijalno opasnih posledica, ali je dodao da Velika Britanija to ne smatra „namernom eskalacijom“.

Ruska strana još nije komentarisala incident iznad Crnog mora, navodi ruska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter