Izvor: Kurir.rs
11.01.2023 u 12:50
0

INOVACIJE ILI DAVNO USTALJEN REŽIM? Ukrajinci će biti trenirani u SAD za korišćenje sistema Patriot!

Fort Sil je dom terenske artiljerijske škole američke vojske.

Pentagon je potvrdio pisanje medija da će američke snage početi da obučavaju ukrajinske trupe za korišćenje raketnog odbrambenog sistema Patriot u Fort Silu u Oklahomi kasnije ovog meseca.

PENTAGON O INOVACIJAMA: „Vojska SAD će proširiti obuku ukrajinskog vojnog osoblja u Nemačkoj“

Sekretar za štampu Pentagona, brigadni general – Pat Rajder, najavio je tokom brifinga u Pentagonu da bi obuka u Fort Silu mogla da počne „već sledeće nedelje“, prenosi Glas Amerike (VOA).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Obuka će pripremiti otprilike 90 do 100 ukrajinskih vojnika da upravljaju, održavaju i održavaju odbrambeni sistem tokom kursa obuke koji će trajati nekoliko meseci“, rekao je Rajder, dodajući da će baterija Patriot dati Ukrajini dati dodatnu sposobnost u odbrani naroda od ruskih napada iz vazduha.

Fort Sil je dom terenske artiljerijske škole američke vojske.

Rajder je rekao da će SAD tražiti načine da ;“ubrzaju raspored obuke“ ;kako bi Ukrajinci mogli da se vrate na bojno polje što je pre moguće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter