Izvor: Kurir.rs
31.03.2023 u 12:00
0

PRITVOR ZA INSPEKTORA GRČKE ŽELEZNICE: Bio je na dužnosti u vreme nezapamćene nesreće, optužen za ubistvo iz nehata!

U sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara poginulo je 57 osoba, desetine su povređene, a devet osoba je i dalje na bolničkom lečenju.

Inspektor Grčke železnice optužen je i određen mu je pritvor, više od mesec dana od najteže železničke nesreće u istoriji Grčke u kojoj je stradalo 57 ljudi, saznaje se iz sudskih izvora.

„UMESTO DA SPASAVAMO ŽIVOTE, MORAMO DA ISKOPAVAMO TELA“: Grčki spasioci gube nadu, male su šanse da ima preživelih u vagonima

Inspektor šefova železničkih stanica Dimitris Nikolau (63) bio je na dužnosti u vreme nesreće i optužen je za „poremećaj bezbednosti saobraćaja“, što je izazvalo smrt brojnih ljudi, kao i za ubistvo iz nehata, naveo je taj izvor.

U sudaru putničkog i teretnog voza 28. februara poginulo je 57 osoba, desetine su povređene, a devet osoba je i dalje na bolničkom lečenju.

Nikolau je druga pritvorena osoba pritvoru u ovom slučaju i može da mu bude izrečena kazna od deset godina zatvora do doživotne robije.

Šef železničke stanice u kojoj se desio propust Vasilis Samaras (57) je takođe u pritvoru. On je priznao odgovornost za čeoni sudar putničkog i teretnog voza u Tempeu, blizu grada Larise.

Još dvojica šefova železničke stanice koji su bili na dužnosti 28. februara uveče optuženi su zato što su ranije napustili svoje radno mesto i ostavili manje iskusne službenike. Njih dvojica su pušteni na slobodu početkom nedelje uz kauciju od 10.000 evra i treba da se javljaju policiji dva puta mesečno.

Pored odgovornosti šefova stanice ova železnička nesreća, najveće u Grčkoj ikada, ukazala je na hronične nedostatke i kašnjenja u modernizaciji bezbednosnih sistema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter