Izvor: Kurir.rs
03.06.2023 u 13:45
0

NA BLISKOM I SREDNJEM ISTOKU SE DEŠAVA NEZAMISLIVO: Iran, Sudijska Arabija, Indija i Pakistan prave pomorski savez

Najavio je da će savez biti uskoro formiran, ne navodeći detalje.

Komandant iranske mornarice Šahram Irani rekao je da Iran i Saudijska Arabija, kao i tri druge zalivske države, planiraju da formiraju pomorski savez koji će uključivati i Indiju i Pakistan, javili su danas iranski mediji.

Irani je rekao da su zemlje regiona shvatile da međusobna saradnja donosi sigurnost za celo područje, navodeći da će u savezu učestvovati i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Bahrein, Katar i Irak.

Iran je nedavno pokušavao da popravi zategnute odnose sa nekoliko zalivskih arapskih država.

Saudijska Arabija i Iran su u martu okončali sedam godina neprijateljstva postizanjem sporazuma, uz posredstvo Kine, o potrebi regionalne stabilnosti i ekonomske saradnje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter