Izvor: Sputnik Srbija
20.09.2022 u 08:49
0

Iran uskoro počinje da kupuje gas od Rusije!

Iran će, u okviru sporazuma između „Gasproma“ i Iranske nacionalne naftne kompanije, uskoro početi da kupuje gas od Rusije za sopstvene potrebe i za isporuke drugim državama, prenosi agencija „Fars“, pozivajući se na izveštaj iranskog ministarstva nafte.

„Gasprom“ i Iranska nacionalna naftna kompanija potpisali su su u julu memorandum o razumevanju o strateškoj saradnji vredan 40 milijardi dolara. Kompanije su planirale da istraže mogućnosti saradnje u razvoju naftnih polja u Islamskoj Republici, realizaciji projekata sa tečnim prirodnim gasom i izgradnji gasovoda.

PROPADAJU SVI POKUŠAJI UKRAJINSKE VOJSKE DA NAPADNU HERSOSNKU OBLAST: „Oni su stalno pod vatrom i trpe velike gubitke!“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako navodi agencija, Iran, u okviru ovog sporazuma, planira da uskoro počne da kupuje devet miliona kubnih metara gasa od Rusije sa isporukama preko Azerbejdžana.

Istovremeno, planirane su isporuke šest miliona kubnih metara gasa dnevno za razmenu u vidu tečnog prirodnog gasa koji će ići u druge zemlje južno od Irana.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ranije je predložila uvođenje gornje granice cena ruskog gasa. Portparol predsednika Dmitrij Peskov je primetio da će Gasprom nakon obustavljanja isporuka ruskog gasa u Evropi aktivno tražiti alternativne kupce.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter