Izvor: Kurir.rs
07.03.2023 u 16:54
0

ANALENA BERBOK TOKOM POSETE BAGDADU: „Iranski raketni napadi na Irak rizikuju regionalnu stabilnost!“

Berbok je danas otpočela trodnevnu posetu Iraku, gde će razgovarati sa iračkim premijerom Mohamed Šija al-Sudanijem i ministrom spoljnih poslova Fuadom Huseionom o saradnji dve zemlje i nemačkoj podršci naporima za stabilizaciju Iraka.

Iranski raketni napadi preko iračke granice su neprihvatljivi jer dovode i ljude i regionalnu stabilnost u opasnost, izjavila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok tokom posete Bagdadu.

ANALENA BERBOK NAGLAŠAVA: „Berlin ne razmišlja o isporuci borbenih aviona Kijevu“

„Svojim raketnim napadima iranski režim pokazuje ne samo da bezobzirno i brutalno potiskuje sopstveni narod, već takođe stavlja ljudski život i stabilnost čitavog regiona u rizik. To je neprihvatljivo i opasno za ceo region“, rekla je ona na konferenciji za novinare u glavnom gradu Iraka.

Vojni angažman Nemačke kao dela Globalne koalicije za borbu protiv ISIS-a i NATO misije u Iraku ostaje veoma važan faktor regionalne stabilnosti.

Nemački Bundesver je bio uključen u Globalnu koaliciju za borbu protiv ISIS-a zajedno sa 77 partnera od 2015. i u misiji NATO-a u Iraku od 2020. Berbok će se sastati sa predstavnicima Misije Ujedinjenih nacija za pomoć Iraku (UNAMI), operacije Inherent Resolve, kao i Misije NATO-a u Iraku, uključujući vojnike Bundesvera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter