Izvor: Kurir.rs/FoNet
22.05.2023 u 15:01
0

AMBASADOR RUSIJE U SAD: Isporučivanje F-16 Ukrajini postavilo bi pitanje umešanosti NATO, Amerika nek razmotri mogući odgovor

On je poručio da će će Rusija napade na Krim posmatrati "kao napad na bilo koju drugu regiju Ruske Federacije" i pozvao SAD da razmotre moguće mere odgovora Rusije, javila je ruska agencija TASS.

Isporučivanje borbenih aviona F-16 u Ukrajinu postavilo bi pitanje umešanosti NATO-a u sukob, saopštio je danas ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

RUSKI AMBASADOR ANTONOV OŠTROUMNO : „SAD smesta da prekinu neprijateljske letove blizu ruskih granica!“

Antonov je napisao na Telegramu da ne postoji potrebna infrastruktura za upravljanje tim borbenim avionima u Ukrajini, kao i da nema potrebnog broja pilota i osoblja za održavanje aviona.

Istovremeno, ruski mediji posle poruka sa samita Grupe 7 u Hrošimi, kojem je prisustvovao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, kritikuju podršku Sjedinjenih Država Ukrajini, optužujući Vašington da odobravanjem ukrajinskog napada na Krim zapadnim oružjem pokazuje da Amerika nema interesa za mir.

„Vašington je članove G7 potpuno prepustio svojoj volji u pogledu sukoba u Ukrajini. Štaviše, ozbiljno je zaoštrio svoje pristupe po dva važna pitanja. Mislim na predaju aviona F-16 kijevskom režimu, kao i na bezuslovno odobrenje napada na Krim američkim i drugim zapadnim oružjem. Takvi koraci još jednom jasno pokazuju da SAD nikada nije bio zainteresiran za mir„, rekao je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter