Izvor: TANJUG
15.05.2022 u 15:43
0

IZ ANKARE STIGAO ODGOVOR: Turska nikome ne preti, ali Švedska da prestane da podržava Kurde

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da Švedska i Finska moraju da prestanu da podržavaju teroriste u svojim zemljama, pruže jasne bezbednosne garancije i ukinu zabranu izvoza Turskoj u trenutku dok traže članstvo u NATO.

U razgovoru sa turskim novinarima nakon sastanka ministara inostranih poslova država članica NATO u Berlinu, on je rekao da Turska nikome ne preti, ali ističe podršku Švedske kurdskoj militantnoj grupi Radničkoj partiji Kurdistana (PKK), preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OGLASIO SE NATO PAKT: Zabrinutost Turske zbog Finske i Švedske može da bude otklonjena

U Turskoj je PKK proglašena terorističkom organizacijom.

Finska je danas potvrdila da će podneti zahtev za članstvo u NATO, a cocekuje se da će i Švedska slediti njen primer, kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu.

Stav Turske, međutim, može predstavljati prepreku jer svaka odluka o proširenju NATO zahteva jednoglasno odobrenje svih 30 država članica.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter