Izvor: Tanjug
27.12.2022 u 08:21
0

IZ KABINETA GENERALNOG SEKRETARA UN: „Gutereš je spreman da posreduje samitom o Ukrajini samo uz saglasnost svih strana!“

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš spreman je da posreduje kada je reč o održavanju samita o Ukrajini samo uz saglasnost svih strana, uključujući i Rusiju, rečeno je RIA Novostima u kabinetu Gutereša.

SAD NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA KOJI DELI SVET: „Gutereš popustio pred „ruskim pretnjama“ zbog iranskih dronova…“

Agencija navodi da joj je, povodom inicijative Kijeva za održavanje samita o Ukrajini, čiji bi posrednik bio Gutereš, u kabinetu generalnog sekretara rečeno da Gutereš može da posreduje samo ako sve strane žele da on bude posrednik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je juče da njegova zemlja želi da učestvuje u samitu o završetku rata, ali da ne očekuje da će Rusija učestvovati na tom skupu. Kuleba je za AP izjavio da njegova vlada želi da se u naredna dva meseca održi „mirovni“ samit čiji bi posrednik bio generalni sekretar UN Gutereš.

Kulebar je rekao da pre direktnih razgovora njegove zemlje sa Moskvom, Rusija mora da se suoči sa tribunalom za ratne zločine. Portparol predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući taj predlog, rekao da Rusija nikada nije ispunjavala tuđe uslove.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter