Izvor: Tanjug
14.08.2021 u 21:22
0

Izbeglice NEPOŽELJNE u Nemačkoj: Koalicija CDU/CSU usprotivila se prihvatanju migranata

 Koalicija CDU/CSU u nemačkom Bundestagu oštro se danas usprotivila predlogu kandidatkinje stranke Zeleni za kancelara na izborima u septembru, Analene Berbok, za prihvatanje većeg broja izbeglica iz Avganistana.

VAŽNO:

RAKIĆ: Nema mesta opuštanju, albanske partije ujedinjene idu protiv srpske liste

KORONA PRESEK: Ovo su najnovije cifre

VULIN PORUČIO IZ DRVARA: Dok predsednik Vučić vodi Srbiju pomoć Srbima neće izostati (VIDEO)

ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS OBILAZI GRADILIŠTE NOVE KOVID BOLNICE U NOVOM SADU

„Zahtev za prihvatanje većeg broja izbeglica je potpuno pogrešan pristup“, rekao je Matijas Midelberg, portparol CDU/CSU za unutrašnja politička pitanja.

On je objasnio da Nemačka i Evropska unija moraju da se fokusiraju na podršku prihvatanja izbeglica u nekoj od zemalja regiona.

„Ovde se radi o slanju pogrešnih signala kada Zeleni pri svakom sukobu na svetu odmah traže prihvatanje svih izbeglica u Nemačkoj ili Evropskoj uniji, iako se zna da je spremnost za prihvat izbeglica u u celoj EU prilicno ograničena“, rekao je Midelberg.

Demohrišćanski političar je ukazao na to da već sada u Nemačkoj više od 12.000 osoba mesečno podnosi zahtev za azilom, kao i da gotovo dve trećine izbeglica iz Sirije u Nemačkoj živi u potpunosti ili delimično od državne pomoci.

Midelberg je reagovao na zahtev Berbok da se Nemačka i EU, ali i SAD i Kanada, pripreme na prihvat većeg broja avganistanskih izbeglica, da Evropa njihov dolazak ne bi dočekala nespremna kao 2015. godine.

„Mi moramo da se pripremimo na to da će zbog dramatične situacije veći broj Avganistanaca napustiti svoju zemlju“, rekla je Berbok.

Ona je rekla kako Nemačka ne bi trebalo da čeka dogovor s ostalim zemljama EU, nego se sa SAD i Kanadom dogovori oko kontingenata izbeglica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter