Izvor: Tanjug
02.01.2023 u 08:11
0

IZRAEL RAKETIRAO AERODROM U DAMASKU: Poginula dva pripadnika sirijskih oružanih snaga

Sirijska vojska saopštila je danas da je Izrael izveo raketni napad na Međunarodni aerodrom u Damasku, zbog čega on nije u upotrebi. 

Izraelska raketa iz vazduha pogodila je aerodrom u 2 sata posle ponoći, navodi se u saopštenju vojske.
Rakete su takođe pogodile mete na jugu Damaska, a u tom napadu ubijena su dva pripadnika sirijskih oružanih snaga i pričinjena je materijalna šteta, saopštila je vojska.
Ranije su dva regionalna obaveštajna izvora saopštila da je u napadu pogođena ispostava blizu aerodroma snaga iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC) i milicije koju ona podržava.
Njihovo prisustvo se poslednjih godina proširilo u Siriji, prenosi Rojters.
Izraelska vojska se nije oglašavala povodom napada, a tokom prošle godine, Izrael je pojačao udare na međunarodni aerodrom u Damasku i druge civilne aerodrome kako bi omeo sve veću upotrebu vazdušnih linija koje Teheran koristi za snabdevanje oružjem saveznika u Siriji i Libanu, uključujući Hezbolah, navodi britanska agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter