Izvor: BSC Happy
22.03.2023 u 16:05
0

IZRAEL ŽELI RAT!: Novi napad na Siriju!

Izraelski vazdušni napad pogodio je u sredu rano u blizini sirijskog aerodroma Alepo, izazvavši "materijalnu štetu" i obustavivši operacije tamo, rekli su sirijski zvaničnici, dok su regionalni obaveštajni izvori rekli da je napad pogodio iransko skladište oružja.

Izrael je godinama izvodio napade na, kako je opisao, mete povezane sa Iranom u Siriji, gde je uticaj Teherana porastao otkako je počeo da podržava predsednika Bašara el Asada u građanskom ratu koji je počeo 2011. 

U trećem napadu na aerodrom u Alepu za šest meseci, Izrael je u 3:55 ujutro ispalio „više projektila iz Sredozemnog mora, zapadno od priobalnog grada Latakije“, saopštilo je sirijsko ministarstvo odbrane u državnim medijima.

IRAN NIKAD BLIŽE ISPORUCI SUHOJA-35: Teheran obnavlja lovačku avijaciju uoči sve većih pretnji Izraela napadom!

Zbog štrajka je aerodrom van funkcije, a timovi su radili na popravci, rekao je za lokalni medij Šam FM Basem Mansur, šef sirijske službe civilnog vazduhoplovstva.

Portparol izraelske vojske odbio je da komentariše. Dva regionalna obaveštajna izvora rekli su da je napad pogodio podzemno skladište municije povezano sa obližnjim vojnim aerodromom Najrab, gde su bili uskladišteni raketni sistemi isporučeni na nekoliko iranskih vojnih aviona.

U poslednjih godinu dana, proiranske milicije su proširile svoj uticaj u sirijskoj severnoj provinciji Alepo, gde održavaju nekoliko velikih baza i u velikoj meri podržavaju lokalne paravojne grupe koje tamo deluju, dodala su dva izvora.

Vojni aerodrom Najrab se redovno koristio za isporuku iranskog oružja i kretanje trupa, rekli su obaveštajni izvori. Oni su odbili da budu identifikovani zbog osetljivosti stvari.

RAT IZRAELA I SIRIJE: Ranjena tri sirijska vojnika!

Iran je povećao upotrebu aerodroma za isporuku više oružja tokom prošlog meseca, koristeći prednost gustog vazdušnog saobraćaja dok teretni avioni istovaruju pomoć za pomoć nakon februarskog smrtonosnog zemljotresa, kažu tri zapadna obaveštajna izvora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter