Izvor: Happy BSC
22.12.2022 u 21:35
0

IZRAELSKI AGENTI NA KLJUČNIM POZICIJAMA NAJPOZNATIJIH SVETSKIH KOMPANIJA:Špijuni haraju tehnološkim korporacijama i medijima

Nedavno objavljen istraživački izveštaj, koje je radilo nekoliko nezavisnih medija i drugih grupacija otkriva da su stotine bivših vojnih obaveštajnih agenata iz “zloglasne izraelske špijunske organizacije” Jedinica 8200 stekle uticajne položaje u nekoliko velikih tehnoloških korporacija, uključujući Google, Facebook, Microsoft i Amazon.

Prema profesionalnim profilima na Linkedinu, izveštaj navodi da Google trenutno zapošljava, najmanje 99 bivših agenata Jedinice 8200, a Microsoft koristi usluge 166 takvih veterana. Brojevi iz ovog izveštaja sigurno govore u prilog činjenici o velikoj saradnju između velikih tehnoloških korporacija i ove izraelske obaveštajne jedinice jer ovi brojevi ne uključuju bivše radnike ili one bez Linkedin računa, ili one koji imaju takve profile, ali su poštovali izraelski vojni zakon koji zahteva od njih da prikriju svoju pripadnost ovoj specijalnoj jedinici.https://happytv.rs/vesti/svet/372417/izrael-obave%C5%A1tavao-zapadne-zemlje-o-isporuci-iranskih-dronova-rusiji-informacije-tekle-preko-ambasada-evo-%C5%A1ta-je-istina?nav=search

IZRAEL OBAVEŠTAVAO ZAPADNE ZEMLJE O ISPORUCI IRANSKIH DRONOVA RUSIJI: Informacije tekle preko ambasada, evo šta je istina!

Takva značajna povezanost je relevantna jer je Jedinica 8200 opisana kao “izraelska NSA” i povezana je s razvojem represivnih metoda nadzora, prvo nad palestinskim narodom na Zapadnojobai i pojasu Gaze, a zatim za vrhunske tehnologije koje su se koristile za špijuniranje na desetine hiljada uglednih pojedinaca širom sveta.

Poput Džefrija Epstajna, koji je takođe bio izraelski špijun koji je prikupljao kompromitujuće informacije o moćnim ljudima a sve u svrhu iznuđivanja. Jedinica 8200 koristila je veliki broj podataka za prikupljanje dosijea o velikom broju stanovništva, uključujući njihovu medicinsku istoriju bolesti i seksualne živote, koje bi se kasnije mogle koristiti u svrhu iznude. Jedinica 8200 špijunira i Amerikance, prima praktično sve podatke od NSA (Agencija za nacionalnu bezbednost SAD). Prema zviždaču Edvardu Snoudenu koji je objavio  poverljive vladine dokumente iz NSA gde se otkriva kako je savezna vlada prikupljala metapodatke miliona Amerikanaca bez ikakve veze s terorizmom.

Veterani Jedinice 8200 koje je angažovao Google uključuje i Gavriela Goidela, vođu tima za strategije i operacije, koji se bavio istraživanjima koje je obavljao u obaveštajnoj jedinici od 2010. do 2016. Džonatan Koen, šef odeljenja za uvide, podatke i merenje (2000.-2003.), kao i šef partnerstva za proizvode Ben Bariah, koji se usredsredio na “kontroverzni sadržaj, dezinformacije i kibernetičku bezbednost” za veliku tehnološku organizaciju od 2018. do 2020. a služio je u jedinici kao kibernetički obaveštajni oficir između 2007. i 2011.

U izveštaju se naglašava kako se čini da Google “aktivno regrutuje sadašnje članove kontroverzne organizacije”, primećujući kako je “Gai Guterc napustio svoj posao šefa projekata u Jedinici 8200 i zaposlio se s punim radnim vremenom u Googleu kao softverski inženjer” 2020. Drugi primer uključuje damu “Lior Liberman, koja je uradila isto 2018. “preuzevši poziciju šefa programa u Googleu nakon četiri godine u vojnoj obaveštajnoj službi. Ona je početkom 2022. napustila Google i sada radi u Microsoftu.”

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter