Izvor: Kurir.rs
07.04.2023 u 08:30
3

IZRAEL ZA NAPAD NA BUNKERE HAMASA KORISTI GBU-28, F-35 LETEO NAD LIBANOM: Objavljeni prvi snimci bombardovanja! (VIDEO)

U pitanju je 69. eskadrila "Hapatašim" (Čekić) koji su stacionirani u bazi Hacerim na jugu Izraela.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo rano jutros pokrenulo je vazdušne udare na ciljeve u gazi i na jugu Libnana odakle je u protekla dva dana lansirano na desetine raketa domaće proizvodnje na ciljeve pre sve ga na jugu i severu Izraela.

RAKETNO VAZDUŠNI DUELI IZRAELA I HAMASA: Rakete lete iz Gaze i juga Libana! Podignuti borbeni avioni!

U znak osvete IDF je rano jutros pokrenuo vazdušne udare na ciljeve u Gazi. Na meti borbenih aviona F-15I i F-35 Adir koji su što je interesantnije po prvi put upotrebljeni za gađanje tačkastih ciljeva na jugu Libana.

Za napad na gazu korišteni su borbeni avioni F-15 Ra am (Grom) koji su upotrebili kao laserski vođene, tako i GPS avio bombe. U pitanju je 69. eskadrila „Hapatašim“ (Čekić) koji su stacionirani u bazi Hacerim na jugu Izraela. Inače radi se o elitnoj eskadrili koja je angažovana u borbenim dejstvima ne samo protiv Hamasa nego i na nebu Sirije i zaslužni su za eliminaciju raketne tehnike i skladišta naoružanja Al Kuds brigade jednice Iranske revolucionarne garde u posednjih tri godine.

S druge strane neimenovani izraelski zvaničnik iz Ministarstva odbrane saopštio je da su za napad na 2 vojna objekta pokreta Hamas na jugu Libana uz izrelsku granicu korištena 2 borbena aviona F-35 Adir koji su sa šest avio bombi napali vojne ciljeve Hamasa na jugu Libana uz dva izbeglička kampa kao odmazdu zbog raketnih udara koji dolaze na sever Izraela iz tog pravca. Naciljeve u Libanu lansirano je 6 raketa.

S druge strane ni Hamas nije ostao dužan, kada su se pojavili izraelski avioni nad Gazom upotrebljene su prenosni PVO sistemi 9K310 Igla (SA-16) i 9K38 (SA-18) poznatija kao Šilo. Unapređena verzija. Inače Hamas je povremeno do sad koristio sporije prenosne PVO sisteme Strela 2M. Veruje se da je ovo oružje u Gazu dopremio Iran odnsno jednica Al Quds koja pripada Iranskoj revolucionarnoj gardi Pasdaranima koja u ovoj zoni održava intenzivne kontakte sa pokretima Islamski džihad i Hamas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “IZRAEL ZA NAPAD NA BUNKERE HAMASA KORISTI GBU-28, F-35 LETEO NAD LIBANOM: Objavljeni prvi snimci bombardovanja! (VIDEO)”

  1. Liban se samo brani a onaj dogadjaja u luci u Bejrutu realno da su Izraelci pocinili!Unistili su Liban kao i sama libanska vlada a narod ispasta! Libanski narod jedva preživljava i zivi u najtežim uslovima!Volim Liban i libanski narod koji je slican nasem!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter